Bebeğin oluşumunun ardından anne adayının vücudu, bebeğin gelişmesine yardım etmek amacı ile değişime uğrar. Çok daha fazla kan üreterek bebeğin beslenmesine yardımcı olur. Bunun dışında göğüsler büyüme gözlemlenir. 8. Haftadan itibaren büyüme başlar ve bu büyüme hamilelik boyunca devam edebilir. Büyüme sırasında göğüslerde ağrı ve uyuşma hissedilebilir. Bunun yanı sıra göğüslerin üzerinde mavi ve yeşil damarlar gözlemlenebilir.
Kan üretimindeki artış kalp atış hızını da arttıracaktır. Bu durumda kan üretimi ve pompalaması ile birlikte vücuttaki kan dolaşımını hızlı olması nedeni ile anne adayında baş dönmesi, göz kararması gibi durumlar gözlemlenebilir. Aynı zamanda mide bulantıları ve kusmalar da devam edecektir.
Hamilelik hormonlarının üretiminin artması ile anne adayında gözlemlenen mide bulantısı durumu da artacaktır. Hormonların bu durumu yüzünden ciltte yağlanma ve bunun yanı sıra birçok geçici cilt sorunu görülebilir. Aynı zamanda anne adayının beli genişleyerek bel oyuntusundan azalma gözlemlenebilir. Genel olarak ilk hamileliklerde kasıkları göbekle birleştiren “linea alba” adındaki koyu renkli çizgilerin oluşumu da gözlemlenebilir.
- Hafta ile bitlikte bebeğin parmakları, dirsekleri ve kolları belirginleşmeye başlar. Ancak parmakların arasında perdeler henüz yok olmaz. Bebeğin yüz bölgesindeki gözü, burnu ve kulakları bu hafta ile birlikte daha belirgin bir şekil alır. İç genital yapısı gelişir ve aynı zamanda kemik yapısında da gelişme ve sertleşme gözlemlenir.